top of page

Eplet er ei kryssing mellom Ingrid Marie og Filippa. Rund, litt flattrykt form. Lysegult og middels fast fruktkjøt med god aroma. Skalet er raudt men med eit gult kinn på solsida. Best frå oktober til januar.

Rød aroma.jpg

 Raud Aroma  

Termometer.png

Lagrast ved 2–4°C i perforert plastpose

Halvtidlig eplesort med gul botnfarge og lys raud dekkfarge. Middels store, flatrunde og svært velforma. Sprøtt og kvitt fruktkjøt med søt og god aroma. Ganske god haldbarheit. Best frå september til oktober.

Discovery.jpg

 Discovery  

Termometer.png

Lagrast ved 2–4°C i plastbehaldar

Gravenstein er ein svært gamal eplesort, og har vore dyrka i Noreg sidan 1792. Eplet er stort med gul dekkfarge. Lysegult, saftig, ganske fast fruktkjøt. God, litt syrleg aroma. Ypperleg til matlaging og baking. Best frå oktober til desember.

Gul gravenstein.jpg

 Gul Gravenstein  

Termometer.png

Lagrast ved 2–4°C i åpen plastbehaldar

Gravenstein er ein svært gamal eplesort, og har vore dyrka i Noreg sidan 1792. Eplet er stort med juleraud dekkfarge. Lysegult, saftig, ganske fast fruktkjøt. God, litt syrleg aroma. Ypperleg til matlaging og baking. Best frå oktober til desember.

Rød_gravenstein.jpg

 Raud Gravenstein  

Termometer.png

Lagrast ved 2–4°C i åpen plastbehaldar

Middels stort, litt avlangt eple med mørkeraud dekkfarge. Kremgult, saftig, sprøtt, middels fast fruktkjøt med fin konsistens. Eit syrleg, aromatisk eple med god haldbarheit. Best frå oktober til november.

Summerred.jpg

 Summerred  

Termometer.png

Lagrast ved 2–4°C i plastbehaldar

bottom of page